Vad är lycka?

Lyckan kommer lyckan går. Lycklig den som 7 rätt får. – Fast riktigt så enkelt är det ju inte, men visst tusan hjälper det.
Vad är det då som får en lycklig? -Det beror väl helt på situationen.
Just nu skulle jag känna mig lycklig om jag bara kunde sitta i lugn och ro hemma i mitt eget hem under mitt tak och mellan mina trygga väggar. Men det kan jag inte.

 

Försök två med ny takmålare.


Taket som skulle repareras och målas håller på att falla i nacken på en, den nya balkongdörren som kom på tok för sent var 10 cm för hög, han som förstörde taket i stället för att reparera det började hota mig. -Du får en yxa i huvudet sade han. Nog har man ju hört att husbyggen kan skita sig (uräkta uttrycket), men att det som var tänkt som en en veckas liten uppiffning av lägenheten, är nu inne på den tredja månaden, går över allt förstånd.

Elände på elände sade förriga gumman då hon låg under gubben sin (mormors uttryck, vars innebörd jag förstod först långt efter att jag första gången hört det).
Dessa eländen är sedan, om man får tid att sätta sig ner en stund och fundera över livets gåtor, ganska obetydliga saker.
-En gammal bekant sade en gång till mig, då jag hade krockat och var bekymrad för vad missödet skulle bli och kosta, att det är billigt så länge man klarar det med bara pengar. Det hade han sannerligen rätt i.  
Ett arabiskt ordspråk lyder ungefär som så att den som har många kameler sover oroligt men den som inte har en enda kamel sover gott. Det ligger nog något i det också, men idag köpte jag ändå två lottorader från kiosken (lottar nästan aldrig). Jag tror ju att jag får sova lugnt i fortsättningen med, men man vet ju aldrig.
Det bästa rådet jag fått gällande välmående är det jag fick av min bilfixare. Jag hade haft bilen på service och då jag kom efter den hälsade jag och frågade så som jag vanligen gör att hur går det.
– Tämligen bra bara man inte jämför blev svaret. Och i det svaret ligger en djup visdom, kanske svaret på frågan vad är lycka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s